Àlex Pascual, més conegut a nivell de la xarxa com @Stopbasura1, ha tret recentment un llibre on recull les seves reflexions a l’entorn del món dels residus. El llibre es pot adquirir on line (jo ho vaig fer a través d’Amazon).

L’he llegit, sobre tot perquè a mi tot el que siguin llibres que ajudin a millorar la informació, que siguin senzills en la seva concepció m’han agradat sempre. Els tècnics tendim a exposar les coses al públic en general a vegades de forma massa complicada (sempre poso l’exemple quan els metges de jugadors fan aquelles declaracions tant complicades, quan acabes pensant però coi si el que li passa al jugador és que te un morat al cul per una cossa d’un altre, no cal que ens compliquem tant).

El que puc dir del treball de l’Àlex, és que m’ha agradat la forma original de començar amb el món dels residus, pel final de la cua del procés, és a dir, de l’abocador i a partir d’aquí ens condueix cap amunt, cap a la recollida selectiva i la prevenció com a estratègies prioritàries que com a ciutadans hem de fer. I a més hi aporta moltes dades i recursos de consulta que fan que el llibre puguis anar més enllà.

A partir del capítol 7, un cop hem entès l’esquema perquè s’ha de fer així, l’autor ens endinsa en el món del reciclatge i aporta arguments sobre la necessitat d’entendre que els residus són en definitiva recursos que hem d’aprofitar. I a més el reciclatge estalvia emissions d’efecte hivernacle, per tant contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. I és, en definitiva, impulsar l’economia circular, concepte novedós d’aquests darrers temps.

Lectura, doncs, recomanable.
stopbasura0001